vrijdag 10 februari 2012

Presentatie Orthopedie Elisabeth op AAOS

Vandaag presenteerde dr. Taco Gosens de resultaten van de studie welke het effect vergeleek van een platelet rich plasma of corticosteroïden injectie bij de patient met chronische klachten van een tennis elleboog.
Reeds vele malen was deze studie in diverse symposia op deze Annual Meeting van de Academy genoemd als een van de weinige studies met een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid als het gaat om studies naar het gebruik van PRP.
Twee jaar geleden mocht collega Gosens reeds de 1 jaars resultaten presenteren op dit hoogste podium in de orthopedische wereld. De 2 jaars resultaten verschillen in dien mate van de 1 jaars resultaten dat de patiënten met een corticosteroïd injectie meer klachten terug kregen, terwijl het succes bij de PRP injectie op 73% bleef aanhouden. Een kleine kostenanalyse leert dat operaties worden voorkomen door deze PRP injectie, hetgeen deze (nog) niet vergoede methode in feite kosteneffectief maakt, ook al is de injectie met PRP duurder dan die met corticosteroïden.
Elders op deze weblog kunt u eerdere berichten vinden over deze studie. Ook verdere achtergronden, publicaties en andere voordrachten van Tilburgse hand staan in deze weblog vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten