woensdag 1 februari 2012

Bijdrage orthopedie Elisabeth aan tekstboek over elleboog chirurgie.

[[posterous-content:pid___0]]In het recentelijk verschenen boek over elleboogchirurgie "Operative Elbow Surgery" onder redactie van Ian Trail en David Stanley is een hoofdstuk opgenomen over de epicondylitis lateralis en medialis (resp. tennis en golfers elleboog) geschreven door Taco Gosens, orthopedisch chirurg in het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. 

Dit boek behandelt alle problematiek rondom de elleboog en kan worden gezien als een Bijbel op dit gebied, hetgeen tegelijk impliceert wat een eer het is geweest deel hiervanuit te mogen maken. Allerlei elleboog chirurgen uit de gehele wereld zijn door de editors benaderd een bijdrage te leveren om de laatste stand van zaken op elleboog gebied aan het papier toe te vertrouwen.

Naast de basale beginselen als anatomie en biomechanica van de elleboog worden de fracturen en bandletsels behandeld, maar ook de arthroscopie (kijkoperatie) en prothese van de elleboog worden besproken. In het gedeelte over de diverse pezen rondom de elleboog komt genoemd hoofdstuk van Nederlandse makelij voor.

Ook Denise Eygendaal, een gekend elleboog chirurg uit het Amphia ziekenhuis in Breda, heeft een bijdrage geleverd aan dit werk.

http://www.elsevier.ca/ISBN/9780702030994/Operative-Elbow-Surgery

Geen opmerkingen:

Een reactie posten