vrijdag 2 december 2011

Opleidingsdag voor Tilburgse orthopeden in opleiding

P136

In Rotterdam werden de orthopeden in opleiding vandaag onderwezen op diverse onderwerpen van de bovenste extremiteit. In samenwerking met het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam wordt de opleiding tot orthopedisch chirurg ook in het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg verzorgd.
Jaarlijks vertellen de diverse experts op hun gebied aan de opleidingsassistenten hun wijze van behandelen van enkele specifieke ziektebeelden.
Collega Bonnet uit Tilburg hield op onnavolgbare wijze het publiek geboeid tijdens zijn voordracht over de behandeling van de bicepspees ruptuur in de elleboog. De operatieve behandeling is een wijze om de buig- en draaikracht in de elleboog te herstellen, maar aan deze operatie kleven veel nadelen. Hij presenteerde zijn resultaten, welke reeds in 2009 in het Nederlands Tijdschrift voor Orthopedie werden gepubliceerd.
Verder werden presentaties gehouden over de pijnlijke pols, schouderinstabiliteit, de scopische peeshechting van de schouder en de schouderprothese door de experts uit Delft en Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten