dinsdag 30 oktober 2012

Orthopedie Elisabeth Tilburg ook voor sportblessures.

Reeds enige tijd is er behoefte gepeild bij de fysiotherapeuten verbonden aan de Club Pellikaan Goirle en de sporters die bij deze fysiotherapeuten onder behandeling zijn of een advies van een orthopedisch chirurg een toevoeging was aan het beleid wat op dat moment werd gevoerd.

In samenwerking met de fysiotherapeuten verbonden aan het Medisch Trefpunt in Goirle wordt een maal per twee weken een spreekuur gerealiseerd waarbij sporters advies kunnen krijgen van een fysiotherapeut en een orthopeed uit het St. Elisabeth ziekenhuis.

In de proefperiode werden de sporters door fysiotherapeuten uit Oisterwijk, Goirle en Dongen aangedragen, wellicht dat in de toekomst ook via andere wegen sporters zich zullen aandienen, zoals verwijzingen door huisartsen of andere fysiotherapeuten. Ook ligt een spreekuur in het verschiet bij de andere fysiotherapeuten in Dongen en Oisterwijk, maar ook behoort een dergelijk spreekuur binnen het St. Elisabeth ziekenhuis binnen de mogelijkheden.

In enkele gevallen heeft dit geleid tot een verder onderzoek in het ziekenhuis, in andere gevallen werd het beleid van de fysiotherapeut voortgezet ofwel bijgesteld.

De waarde van een dergelijk gecombineerd spreekuur is voor de sporter gelegen in een direct advies over ofwel hoe met de blessure om te gaan ofwel met gerichte trainingsadviezen aan het werk te gaan op weg naar reintegratie in het sporten. 

Pellikaan_-_26_oktober_2012.pdf Download this file

Geen opmerkingen:

Een reactie posten