vrijdag 1 juni 2012

Regionale opleidingsdag in Rotterdam: Elisabeth Orthopedie Tilburg presenteert

Op de regionale opleidingsdag voor de orthopedisch chirurgen in opleiding uit de regio Rotterdam-Delft-Tilburg presenteerde ook Elisabeth Orthopedie Tilburg bij monde van Diederik Doyer, Bas van Dun, Sander Peeters en Demien Broekhuis de resultaten van onderzoek uit dit Tilburgse ziekenhuis. Ook oud-collegae Yvon den Hartog, Bram Hentenaar en Paul de Baat deden van zich spreken op wetenschappelijk gebied.
Diederik Doyer presenteerde de resultaten van een operatie van de grote teen bij een beperking in het afwikkelen van de voet. Bas van Dun liet zien dat de bewegingen van de afzonderlijke nekwervels in de literatuur spaarzaam zijn beschreven en dat kennis hierover onontbeerlijk is in de discussie over prothese of van de tussenwervelschijven in de nek. Aan de hand van een casusbeschrijving besprak Sander Peeters het nut van een punctie bij een tussenwervelontsteking in de rug. Demien Broekhuis besprak enkele zeldzame gevallen van hemangiomen (bloedvatgezwellen) in de wervelkolom.
Deze regionale opleidingsdag werd druk bezocht en geeft daarmee uiting aan de bloei van de samenwerking tussen de afdelingen orthopedie van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten