dinsdag 29 mei 2012

Brons op EK voor patiente Orthopedie Elisabeth Tilburg.

ek_random_attack.ppt Download this file
Op 19 mei behaalde Erika Tummers brons op het EK Random Attack! Deze prestatie werd geleverd nadat een jaar geleden (zie elders deze blog) Erika een operatie voor een polsfractuur heeft ondergaan. Na eerder Nederlands kampioene geworden te zijn werd nu dus ook brons behaald op het EK. Voor de eerste maal was in deze tak van sport een Nederlands team aanwezig (in Belgie al 10 jaar een wedstrijdvorm).

Het Europees toernooi lokte atleten uit 12 Europese landen zoals Nederland, Engeland, Frankrijk, België, Spanje, Denemarken, Duitsland, Ierland, Oezbekistan, Estland en Luxemburg.

“Random Attacks” is een wedstrijdvorm waarbij er niet rechtstreeks tegen zijn partner gekampt wordt, maar waarbij de uitvoerder de onaangekondigde aanvallen van zijn partner verdedigt en/of bevrijdingen maakt en deze demonstreert. De aanvallen worden door de scheidsrechter bepaald. Deze wedstrijdvorm is toegankelijk voor elke krijgskunst beoefenaar die zelfverdedigings  - technieken in zijn discipline gebruikt (judo/jiu-jitsu/karate/krav maga etc). De reactiesnelheid in combinatie met het uitvoeren van een goede en efficiënte techniek bepaalt winst of verlies. De aanvaller krijgt dus een aanval toegewezen door de scheidsrechter waarbij de verdediger niet weet welke deze aanval is. Op signaal van de scheidsrechter zal de partner zijn aanval inzetten. Random Attacks is een veilige wedstrijdvorm waarbij de kampers hun reactiesnelheid kunnen verscherpen, technische bagage en spektakel kunnen demonstreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten