woensdag 28 maart 2012

Untitled

Op het jaarlijkse IMUKA congres in Maastricht met als thema dit jaar "Masterclass in Knee Surgery" werd in de sessie van woensdag middag de betrokkenheid van de afdeling orthopedie van het St. Elisabeth ziekenhuis duidelijk. Zoals passend bij de signatuur van de afdeling werd de sessie "Outside the intercondylar box" voor een groot deel gevuld door medewerkers van het St. Elisabeth ziekenhuis.

Jacob Caron, orthopedisch chirurg, vertelde wat de rol van LEAN kan zijn in kniechirurgie en hield het publiek de spiegel voor hoe hun kniechirurgische praktijk verbeterd kan worden.

Brenda den Oudsten, psycholoog verbonden aan de UvT en het St. Elisabeth ziekenhuis, legde uit waarom de ene knie de andere niet is en wat de verschillen in succes kan verklaren tussen de verschillende patiƫnten die een goed geplaatste knieprothese hebben.

Ook van het microbiologisch front was er een Tilburgse bijdrage: Jan Kluytmans vertelde zijn levenswerk omtrent de huidbacterie Staphylococcus die zorgt voor een groot deel van de infecties na prothese chirurgie. Door voor de operatie een neuszalf te gebruiken als patient worden deze infecties tot bijna nul gereduceerd. Ook Elisabeth Orthopedie Tilburg profiteert sinds kort van deze kennis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten