vrijdag 2 november 2012

EZ en TSz mogen bestuurlijk fuseren

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft deze vandaag toestemming gegeven voor een bestuurlijke fusie van het EZ en het TSz. “Dit is goed voor onze patiënten.”
De NMa heeft vrijdag 2 november groen licht gegeven voor de fusie. Doordat de ziekenhuizen hebben aangegeven zich te houden aan een door hen toegezegd prijsplafond, is de NMa er zeker van dat de fusie niet leidt tot ongewenste prijsstijgingen.
Henk Don, bestuurslid NMa: “De ziekenhuizen hebben al laten zien dat zij kunnen sturen op de kwaliteit van zorg. Daar hebben de verzekerden direct voordeel van.” Ook de betrokken zorgverzekeraars en de cliëntenraden staan positief tegenover de fusie.
Marcel Visser, bestuurder van het EZ en zijn collega bij het TweeSteden, Loeks van der Veen, zijn verheugd over het besluit van de NMa. “We zijn blij dat we verder kunnen met de uitwerking van en de besluitvorming over de plannen (spoorboekjes) voor de afgesproken zes zorggebieden (namelijk Geriatrie, Oncologie, Neurologie, Cardiologie, Gastro Enterologie en Vaatchirurgie) en daarna de bestuurlijke fusie. Daardoor kunnen we met elkaar de specialistische zorg en de menselijke maat in de regio Midden-Brabant blijvend garanderen. Dat is heel goed nieuws voor onze patiënten.” "Wij verwachten dat de patiënten veel voordelen zullen hebben van de intensievere samenwerking tussen de ziekenhuizen."
Op de wat langere termijn willen de ziekenhuizen de diverse specialismen concentreren op één locatie. Zo blijft bijvoorbeeld de klinische neurologische grotendeels in het St. Elisabeth Ziekenhuis en vindt de cardiologische zorg vooral plaats in het TweeSteden ziekenhuis. De beide ziekenhuizen in Tilburg en de Waalwijkse vestiging van het TSz blijven open.
De medewerkers worden voortdurend geïnformeerd over de verdere stappen, bijvoorbeeld via de nieuwsbrieven die regelmatig uitkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten