maandag 26 november 2012

Elisabeth Orthopedie Tilburg publiceert samen met Amerikaanse Sportgeneeskunde Organisatie

In de American Journal of Sports Medicine publiceert Taco Gosens mee met de American Association of Sports Medicine. In dit onderzoek worden de resultaten van het gebruik van PRP bij de tenniselleboog, net als de resultaten van een ander onderzoek naar het de resultaten van kraakbeenchirurgie, op een andere wijze dan de gebruikelijke berekend.

Normaliter wordt gekeken naar het verschil in de gezondheidstoestand van de elleboog of de knie voor en na de ingreep, maar in deze studie worden de behaalde resultaten niet alleen vergeleken met de uitgangstoestand, maar ook met de gemiddelde toestand van de elleboog of de knie op de leeftijd die de patient heeft. Met andere woorden: er wordt gekeken of de patient weer naar "normaal" terugkeert.

Het blijkt dat de PRP studie in 2/3 leidde tot een terugkeer naar het normale functioneren, terwijl de patienten met steroiden percentage gewijs er slechter op werden. De getallen voor de kraakbeenstudie lagen lager mbt terugkeer naar normaal functioneren.

Al met al niet alleen positieve resultaten als met op een andere manier naar de getallen kijkt, maar ook een eer om in dit kader gevraagd te worden mee te doen met een publicatie van de American Association of Sports Medicine.  

Am_J_Sports_Med-2012-Mann-Clinical_Significance_PreView_Article.pdf Download this file

Geen opmerkingen:

Een reactie posten