donderdag 10 november 2011

Orthopedie Elisabeth Tilburg en Tweesteden werken samen op knie symposium

Op 2 november organiseerden de afdelingen orthopedie van het St. Elisabeth ziekenhuis en het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg gezamenlijk het voor huisartsen bedoelde symposium over "de Acute Knie".

Lennart van den Boom besprak de NHG standaarden en beantwoordde vragen over wanneer men spreekt van een acute knie en wanneer een dergelijk probleem directe interventie vraagt van de orthopeed.

Chris van de Broek besprak de bandletsels van de knie, zowel de collaterale als de voorste kruisband problematiek. Op dit gebied is de samenwerking tussen beide ziekenhuizen bloeiende.

Igor van de Brand besprak de specifieke problemen bij de acute knie op de kinderleeftijd. De aanwezigheid van groeischijven leidt tot speciale problemen en verdient dus ook speciale aandacht.

Raymond Nelis, veelbelovend orthopedisch chirurg in de laatste fase van zijn opleiding, mocht het onderdeel kraakbeenschade voor zijn rekening nemen. Met name dit laatste onderwerp is actueel gezien de recente goedkeuring van de standaard door de Nederlandse Orthopedische Vereniging, waarin ook de plaats van kraakbeentransplantatie wordt besproken. Het St. Elisabeth ziekenhuis is een van de weinige Nederlandse centra waarin deze experimentele operatie wordt aangeboden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten