donderdag 9 augustus 2012

Orthopedie Elisabeth Tilburg opereert schouder in India.

Van 6-8 juli was er weer een bijdrage van Orthopedie Elisabeth Tilburg in de persoon van Taco Gosens aan het jaarlijkse congres van de Indo-European Arthroscopy and Arthroplasty Foundation. Deze stichting is enige jaren geleden opgericht om de orthopedie in India te stimuleren.

Op dit jaarlijkse congres, waar zowel Indiase sprekers als Nederlandse, Australische en Amerikaanse sprekers aanwezig zijn, werd deze keer de nadruk gelegd op de arthroscopie en protheseplaatsing van de schouder, heup en knie. Ook werden in al deze onderwerpen live demonstraties gegeven van operaties.

Collega Gosens werd gevraagd een live surgery demonstratie te geven bij een revisie van een schouderprothese. Met name de prothese van de schouder is een nog onderontwikkeld gebied in India, maar de verwachting is dat ook in deze tak van sport de Indiase collegae de Westerse wereld snel zullen volgen en voorbij streven. Gezien het enorme ontwikkelingspotentieel mag dat laatste geen verrassing zijn.

In onderstaand bestand worden de berichten uit de lokale Indiase pers weergegeven, waarbij collega Alex Fievez uit Breda tijdens zijn voordracht wordt gefotografeerd en waar de aanwezige buitenlandse gasten samen met de Indiase collegae het congres op traditionele Indiase wijze openen.

IEAAF_2012.doc Download this file

Geen opmerkingen:

Een reactie posten